Versions compatibles
Sous-vide Cantonese-style Beef, Tomato and Onion Stir Fry
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Sous-vide Beef
- 2 beef flank steaks (approx. 400 g each, see tip)
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 40 g dark soy sauce
- 50 g light soy sauce
- 30 g toasted sesame oil
- 1 Tbsp oyster sauce
- 2 tsp brown sugar
- 2 - 3 pinches ground cloves, to taste (optionnel)
- 2 star anise
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice, freshly squeezed (see tip)
ou 1 tsp ascorbic acid powder - water, cold, for cooling
Stir-fry Vegetables and Assembly
- 50 g water, plus 1½ Tbsp for mixing with cornflour
- 2 Tbsp rice wine (see tip)
- 2 Tbsp rice vinegar
- 1 Tbsp cornflour
- 3 Tbsp oil
- 100 g onions, halved then sliced in half-moon rings
- 150 g tomatoes, cored, quartered
- 150 g peppers, red or yellow, cut in pieces (2 cm)
- 1 spring onion, thinly sliced (approx. 2 mm), for garnishing
- sesame seeds, for garnishing
- jasmine rice, for serving (see tip)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2437 kJ / 583 kcal
- Protides
- 47 g
- Glucides
- 15 g
- Lipides
- 36 g
- Graisses saturées
- 9 g
- Fibre
- 3 g
- Sodium
- 1238 mg
Recettes alternatives
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15min
Quick Gyros with Tzatziki
15min
Char Siu Marinade
10min
Slow-cooked Chorizo and Squid Stew with Butter Beans
5h 30min
Korean Fried Chicken
3h 10 min.
Sate Lilit (Minced Beef Satay)
25min
Braised Lamb Shanks with Roasted Garlic and Parmesan Mash - Stinco d'agnello con purè di patate all'aglio e parmigiano
3h 20min
Meatballs, Tomato Sauce and Parmesan Polenta
1 Std. 10 Min
Soy-glazed Chicken with Pak Choi
13 Std.
Sirloin Steaks and Herb Butter with Rosemary Potatoes and Broccoli
45min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2 Std. 25 Min
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1h 15min