Versions compatibles
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Zalm en aardappelen
- boter, om in te vetten
- 4 verse zalmfilets, ontveld (120-200 g per stuk, ong. 2 cm dik)
- 1 citroen, bij voorkeur biologisch, geraspte schil en sap
- 1 ½ tl zout
- 1 snuifje vers gemalen peper
- 500 g water
- 600 g aardappelen, in stukken (2-3 cm)
Champignonroomsaus
- 100 g sjalotten, gehalveerd
- 10 g boter
- 300 g verse champignons, in plakjes
- 50 g droge witte wijn
- 50 g room
-
200
g smeerkaas (bijv. La vache qui rit ®)
ou 200 g roomkaas - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- zout, naar smaak
- vers gemalen peper, naar smaak
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2763 kJ / 660 kcal
- Protides
- 45 g
- Glucides
- 27 g
- Lipides
- 48 g
- Graisses saturées
- 17 g
- Fibre
- 4 g
- Sodium
- 1137 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Macaroni met ham en kaas
1h 20min
Vegetarische pizza
Pas d’évaluation
Ovenburger
1 godz. 45 min
Tagliatelle met gesauteerde porcini paddenstoelen
1 godz.
Ingelegde champignons
Pas d’évaluation
Pavlova-toren met gemengde bessen
Pas d’évaluation
Warme chocolademelk met karamel en whisky
Pas d’évaluation
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
35 min
Groentencurry met rijst
Pas d’évaluation
Chili con carne
40 min
Yoghurt met chocolade
12 Std. 25 Min
Groenten-aardappelsalade met kip
1h 15min