Versions compatibles
Valse kippenpoten met kaas en mayonaise dip
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 70 g bloem
- 70 g broodkruim
- 4 eieren
- 50 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 300 g water
- 200 g aardappelen, geschild, in blokjes (1,5 cm)
- 4 kippenbouten, zonder vel
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), in kleine stukjes
- 1 ½ tl zout
- ½ tl peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprika, zoet
- 150 g mozzarella, in blokjes
- olie om te frituren
Mayonaisedip
- 200 g zonnebloemolie
- 40 g rode ui
- 1 ei
- 1 tl citroensap
- 2 tl sriracha saus
- 2 snuifjes peper
- 3 snuifjes zout
- peterselie, vers gehakt, voor de garnering
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 4732.4 kJ / 1131.1 kcal
- Protides
- 62.3 g
- Glucides
- 38.5 g
- Lipides
- 81.3 g
- Graisses saturées
- 20.9 g
- Fibre
- 2.9 g
- Sodium
- 1828.3 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Halve maantjes van courgette en ei met pittige salsa
Pas d’évaluation
Tropische kippendijen met hawaiiaanse toast (huli huli stijl)
Pas d’évaluation
Gevulde seitanrol met champagnerijst
Pas d’évaluation
Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade
30 Min
Panuchos de cochinita pibil (Mexicaanse taco's)
35 Min
Sushi buche met mango, zalm, avocado en gemberchips
2h
Bao met pulled champignon in BBQ saus
1 Std. 15 Min
Pizza met pistache pesto, stracciatella kaas en mortadella
Pas d’évaluation
Pierogi met vlees
1 Std.
Maanzaad-mayonaise
Pas d’évaluation
Vegan mayonaise
Pas d’évaluation
Minipizza’s
1 Std. 20 Min