Versions compatibles
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 60 - 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 - 50 g bułki tartej (patrz wskazówka)
- 500 g wody
- 700 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- sól, do oprószenia
- 400 - 500 g kalafiora, podzielonego na małe różyczki
- 4 - 8 jajek
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- olej, do natłuszczenia
- koperek, świeży, posiekany, do podania
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1474.2 kJ / 352.3 kcal
- Protides
- 12.7 g
- Glucides
- 42.7 g
- Lipides
- 15.5 g
- Graisses saturées
- 8.1 g
- Fibre
- 6.4 g
- Sodium
- 161.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1h 10min
Jajka sadzone na parze
15min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25min