Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 30 g oliwy z oliwek
- 60 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- 250 g miąższu dyni, np. piżmowej, Hokkaido, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 320 g ryżu do risotto, typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
- 700 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona -
100
g sera taleggio, pokrojonego w 1 cm kostkę
ou 100 g sera camembert, pokrojonego w 1 cm kostkę - 30 g masła
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 2118.2 kJ / 506.3 kcal
- Protides
- 11.1 g
- Glucides
- 69.3 g
- Lipides
- 20.2 g
- Graisses saturées
- 9.1 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodium
- 511.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Risotto z boczniakami i szampanem
35min
Risotto z groszkiem i miętą
40 λεπτ.
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1ωρ.
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 λεπτ.
Risotto dyniowe z boczkiem
35min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 λεπτ.
Risotto z burakami i balsamico
40 λεπτ.
Risotto z dynią i szpinakiem
35min
Risotto z cukinii
45 λεπτ.
Dyniowe ragout z ryżem
45 λεπτ.
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min