Appareils et accessoires
Samosas
Prép. 1h
Total 1h 35min
24 portions
Ingrédients
Pastry
-
water260 g
-
ghee (see Tips)20 g
-
plain flour plus extra for dusting500 g
-
salt½ tsp
Filling
-
red onion cut into quarters100 g
-
fresh long green chillies trimmed2 - 3
-
fresh coriander leaves and stalks5 sprigs
-
fresh mint leaves only4 sprigs
-
lemon juice2 tbsp
-
salt1 ½ tsp
-
lamb mince300 g
-
ground black pepper1 tsp
-
cumin seeds1 tbsp
-
ground coriander1 ¼ tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
garlic paste (see Tips)3 tsp
-
ginger paste (see Tips)3 tsp
-
garam masala (see Tips)1 tbsp
Assembly
-
plain flour for dusting
-
vegetable oil for frying1250 g
Niveau
moyen
Infos nut. par 1 portion
Sodium
212.1 mg
Protides
5.2 g
Calories
768.3 kJ /
182.9 kcal
Lipides
10.8 g
Fibre
1.6 g
Graisses saturées
1.7 g
Glucides
16 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
Flavours of India
98 Recettes
Australie et Nouvelle-Zélande
Australie et Nouvelle-Zélande
Vous pourriez aussi aimer...
Naan bread
2ч. 40 мин.
Everyday Indian curry paste
30 мин.
Aloo tikki
55 мин.
Onion bhaji
45 мин.
Garlic and coriander naan
1ч. 30 мин.
Samosa with fresh tomato chutney
2ч.
Gulab jamuns
2ч. 50 мин.
Nankhatai (Cardamom biscuits)
35 мин.
Chicken 65 and green chutney
1ч. 5 мин.
Rava payasam
50 мин.
Cucumber and mint raita
30 мин.
Amritsari dal
26ч.