Versions compatibles
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 500 g water
- 2 tl fijn zout
- 300 g aardappelen, geschild en in stukken (3-4 cm)
- 2 kippenborstfilets, ontveld (150-200 g elk), in reepjes (1 cm)
- ½ citroen, bij voorkeur biologisch, geraspte zeste en sap alleen
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 50 g sjalotten
- 30 g extra vergine olijfolie
- 150 g verse champignons, in schijfjes
- 30 g droge witte wijn
- 100 g sojaroom
- 1 - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- vers gemalen zwarte peper, naar believen
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2535 kJ / 606 kcal
- Protides
- 53 g
- Glucides
- 33 g
- Lipides
- 30 g
- Fibre
- 4 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Spaghetti carbonara
40min
Aardappelpuree
45 min
Rundsburgers met kaasvulling
40min
Brochette van kippenballetjes met rijst
1u. 40min
Warme aardappelen salade met de Peeler
Pas d’évaluation
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
50 Min
Champignonsaus met room en witte wijn
30min
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40min
Lamslende met roze pepersaus
45 min
Vleesballetjes met tomatensaus
45 min
Aardappelen ter garnituur of voor tortilla
30min
Balletjes in Spaanse saus
55 min