Versions compatibles
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 500 g water
- 1 ½ tl zout, volgens smaak
- 600 g aardappelen, in stukken (2-3 cm)
- boter, om in te vetten
- 4 verse zalmfilets, ontveld (elk 120-200 g, circa 2 cm dik)
- 1 citroen, liefst biologisch, geraspte schil en sap
- 1 snuifje vers gemalen peper, volgens smaak
- 100 g sjalotten, gehalveerd
- 10 g boter
- 300 g verse champignons, in plakjes
- 50 g droge witte wijn
- 50 g room
-
200
g smeerkaas (bijv. La vache qui rit®)
ou 200 g roomkaas - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- 1 tl citroenzeste
- zout, volgens smaak
- vers gemalen peper, volgens smaak
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2763 kJ / 660 kcal
- Protides
- 45 g
- Glucides
- 27 g
- Lipides
- 48 g
- Fibre
- 4 g
Recettes alternatives
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45min
Rundsstoofvlees met aardappelen
1 godz. 10 min
Vis en aardappelen met tomatensaus
50 Min
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35min
Bloementaartje met amandelcrème
1 godz. 10 min
Pastasalade met forel en groenten
Keine Bewertungen
Omelet met gehakt
1 godz. 10 min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1 Std.
Vleesgehaktbrood met champignons
1 godz. 5 min
Snelle kaassoufflés
45min
Rundvlees Stroganoff
1 Std.
Hamkroketten met snelle bechamelsaus
9h 15min