Artichoke Tart - Torta di carciofi

Artichoke Tart - Torta di carciofi

4.8 42 évaluations
Prép. 30min
Total 1h 20min
8 slices

Ingrédients

Pastry
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    100 g
    vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
  • plain flour plus extra for dusting
    200 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • unsalted butter cold, diced
    100 g
  • milk
    50 g
  • egg white lightly beaten
    1
Filling
  • onions quartered
    100 g
  • garlic cloves
    2
  • unsalted butter diced
    30 g
  • frozen spinach defrosted, drained
    100 g
  • medium eggs
    2
  • egg yolks from medium eggs
    2
  • double cream
    250 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • large black olives pitted
    100 g
  • tinned artichoke hearts large, drained, halved (drained weight)
    480 g

Niveau

moyen


Infos nut. par 1 slice

Sodium 625.5 mg
Protides 13.4 g
Calories 1896.2 kJ / 453.2 kcal
Lipides 32.2 g
Fibre 4.8 g
Graisses saturées 18.7 g
Glucides 29.9 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...