Soup dumplings (xiao long bao)

Soup dumplings (xiao long bao)

3.9 13 évaluations
Prép. 1h
Total 26h 50min
40 portions

Ingrédients

Soup (jelly)
  • bacon cut into pieces
    200 g
  • fresh ginger (1 cm), peeled
    2 slices
  • spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
    2
  • water
    400 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground white pepper
    ¼ tsp
  • gelatine powder
    1 ½ tsp
Dough
  • baker's flour
    240 g
  • plain flour
    120 g
  • boiling water
    350 g
  • oil
    1 tbsp
Filling
  • spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
    3
  • fresh ginger peeled
    20 g
  • pork mince
    200 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground white pepper
    ¼ tsp
  • soy sauce
    1 tsp
  • Chinese cooking wine
    1 tbsp
  • shrimp (small), peeled (see Tips)
    100 g
Assembly and cooking
  • oil for greasing
  • plain flour for dusting
  • boiling water
    500 g

Niveau

difficile


Infos nut. par 1 portion

Sodium 149.9 mg
Protides 3.7 g
Calories 243 kJ / 57.8 kcal
Lipides 1.6 g
Fibre 0.4 g
Graisses saturées 0.4 g
Glucides 6.8 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...