Spiced Roast Beef with Sun-dried Tomato Potato Purée and Red Wine Sauce
TM6 TM5

Spiced Roast Beef with Sun-dried Tomato Potato Purée and Red Wine Sauce

4.6 (19 évaluations )

Ingrédients

Spice Rub

  • 1 Tbsp juniper berries
  • 1 Tbsp coriander seeds
  • 1 Tbsp black peppercorns
  • 1 Tbsp whole allspice berries
  • ½ Tbsp coarse sea salt
  • 1 Tbsp olive oil, plus extra for greasing
  • 1000 - 1200 g beef topside

Roasting Meat and Purée

  • 100 g sun-dried tomatoes, drained
  • 1000 g floury potatoes, peeled, cut in pieces (2 cm)
  • 300 g milk
  • 1 garlic clove
  • 1 tsp fine sea salt
  • 30 g unsalted butter, diced

Red Wine Sauce

  • 100 g shallots, halved
  • 20 g unsalted butter, diced
  • 200 g dry red wine
  • 70 g water, plus 1 Tbsp
  • 1 - 2 Tbsp redcurrant jelly, to taste
  • ½ beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • 1 Tbsp cornflour

Infos nut.
par 1 portion
Calories
2266 kJ / 540 kcal
Protides
46 g
Glucides
42 g
Lipides
18 g
Fibre
7.7 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives