![Apple ginger cake with salted caramel sauce Apple ginger cake with salted caramel sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F56BFC6C-2A3D-4C9B-9D3E-36B6BB041C0B/Derivates/ce920d3a-a9aa-4ea1-8c2e-3c0d54213a5d.jpg)
Versions compatibles
Apple ginger cake with salted caramel sauce
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Apple purée
- 500 g red apples (approx. 4 apples), peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
Cake
- 180 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing (see Tips)
- 400 g spelt flour, plus extra for dusting
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 eggs
- 150 g coconut sugar (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground cloves
Salted caramel sauce
- 120 g salted butter
- 150 g double cream (see Tips)
- 100 g coconut sugar (see Tips)
- ¼ - ½ tsp salt
- Infos nut.
- par 1 slice
- Calories
- 1454.3 kJ / 346.3 kcal
- Protides
- 5.7 g
- Glucides
- 34 g
- Lipides
- 21 g
- Fibre
- 2.5 g
Recettes alternatives
Banana, walnut and date loaf
55 min
Carrot poppy seed muffins
1 godz. 15 min
Chocolate quinoa cake with peanut butter frosting
2 Std. 10 Min
Gluten free vanilla bundt with lemon glaze
1 godz. 5 min
Ginger bundt cake
1 Std.
Apple and date cake
1 godz. 30 min
Chocolate spelt biscuits
5 Std. 10 Min
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2 godz. 15 min
Chocolate cake with lime cream
1 godz. 5 min
Nutty pancakes with stone fruit compote
1 Std.
Apple, pear and bay leaf cake
1 godz. 15 min
Peach and plum upside-down cake
50 Min