![Sweet and sour prawns Sweet and sour prawns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/11D4ECD1-EBF7-4E26-A71C-31B3E4020CCC/Derivates/acc08e97-6b82-4dd6-b22b-25fd4430867b.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1850 g water, plus extra to submerge bags and approx. 110 g for sauce
- 30 g freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- 40 g capsicum, cut into thin slices (2 mm x 5 cm)
- 12 medium raw prawns, peeled and deveined (approx. 180 g - see Tips)
- ¼ tsp salt
- ½ tsp sugar
- 170 g fresh pineapple, cored and cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- ¼ fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 20 g brown sugar
- 20 g rice wine vinegar
- 30 g soy sauce
- 5 g cornflour
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 872.2 kJ / 207.7 kcal
- Protides
- 25.4 g
- Glucides
- 21.8 g
- Lipides
- 1 g
- Graisses saturées
- 0.2 g
- Fibre
- 3 g
- Sodium
- 1665.6 mg
Recettes alternatives
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM5)
1h 15min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20 Min
Thai noodle and seafood salad
50min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 Std. 20 Min
Veal involtini
35 Min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 Min
Prawn salad with avocado dressing
35 Min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min
Inside-out chicken parmigiana
1 godz. 30 min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2 Std. 20 Min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h