Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1850 g water, plus extra to submerge bags and approx. 110 g for sauce
- 30 g freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- 40 g capsicum, cut into thin slices (2 mm x 5 cm)
- 12 medium raw prawns, peeled and deveined (approx. 180 g - see Tips)
- ¼ tsp salt
- ½ tsp sugar
- 170 g fresh pineapple, cored and cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- ¼ fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 20 g brown sugar
- 20 g rice wine vinegar
- 30 g soy sauce
- 5 g cornflour
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 872.2 kJ / 207.7 kcal
- Protides
- 25.4 g
- Glucides
- 21.8 g
- Lipides
- 1 g
- Graisses saturées
- 0.2 g
- Fibre
- 3 g
- Sodium
- 1665.6 mg
Recettes alternatives
Chilli garlic prawns
10min
Prawn stir-fry
25min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Chilli lime sauce
5 min
Malay-style coconut chicken (MEATER+®)
25h 40min
Goi muc (squid salad)
45 min
Com ga rau thom (chicken with rice and mint)
1 godz.
Prawn and mushroom crepes
50min
Quick prawn stir-fry
20min
Prawn and noodle stir-fry
25min
Chilli and garlic prawns
1h 10min
Teriyaki chicken thighs
2 Std. 10 Min