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Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Protides
- 19.7 g
- Glucides
- 22.2 g
- Lipides
- 24.3 g
- Graisses saturées
- 14.2 g
- Fibre
- 4.1 g
- Sodium
- 1529.7 mg
Recettes alternatives
Hearty seafood chowder
1h
Creamy scallop soup with chorizo
30 min
Rum and raisin ice cream
24 godz. 10 min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
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Hearty seafood chowder
45 min
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Mixed mushroom pâté
1h 25min
Vanilla mascarpone parfait
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Seafood bisque
1 Std. 10 Min
Pears in red wine
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Mussels in white wine and cream sauce
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Green mussels in wine and garlic sauce
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