Couvre-lame éplucheur Thermomix® est nécessaire

Pour préparer cette recette, vous avez besoin du couvre-lame éplucheur du Thermomix®. En savoir plus

Chilli pineapple with coconut crumbs (TM5)
TM5 TM6

Chilli pineapple with coconut crumbs (TM5)

3.5 (2 évaluations )

Ingrédients

Coconut crumb

  • 60 g plain flour
  • 40 g unsalted butter, cut into pieces
  • 2 pinches ground cinnamon
  • 30 g white sugar
  • 30 g coconut flakes

Chilli pineapple

  • 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred
  • 250 g white sugar
  • 1 fresh pineapple (1.5-2 kg, unpeeled), peeled, cored and cut into 8 wedges (approx. 75 g each)
  • 1000 g water
  • 1 sprig fresh mint, leaves only, plus extra to serve
  • 100 g rum (see Tips)
  • 1 lime, zested (no white pith) and juiced
  • 2 tsp gluten free cornflour
  • ice cream, to serve (see Tips)

Infos nut.
par 1 portion
Calories
14259.3 kJ / 1188.2 kcal
Protides
3.2 g
Glucides
56.5 g
Lipides
11.5 g
Graisses saturées
8 g
Fibre
2.6 g
Sodium
28.4 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives