Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Scones
- 120 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki soli
- 10 g cukru
- 60 g mleka
- 30 g masła, miękkiego
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania scones
- pieprz, mielony, do oprószenia scones
Nadzienie i składanie scones
- 40 g jasnych winogron, bezpestkowych
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych
- 120 g sera camembert, pokrojonego na kawałki
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 378.4 kJ / 90.4 kcal
- Protides
- 3.4 g
- Glucides
- 7.8 g
- Lipides
- 5.3 g
- Graisses saturées
- 2.4 g
- Fibre
- 0.4 g
- Sodium
- 224.8 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min
Chlebek do odrywania z serem
1 Std. 50 Min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 Std. 15 Min
Roladki z ogórka
30 min
Mini frittaty z warzywami
35min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50min
Mini tarty z porem
1u.
Przekąska z oscypkiem
2h 20min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55min
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
1u.
Kule serowe
1u.