Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Scones
- 120 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki soli
- 10 g cukru
- 60 g mleka
- 30 g masła, miękkiego
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania scones
- pieprz, mielony, do oprószenia scones
Nadzienie i składanie scones
- 40 g jasnych winogron, bezpestkowych
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych
- 120 g sera camembert, pokrojonego na kawałki
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 378.4 kJ / 90.4 kcal
- Protides
- 3.4 g
- Glucides
- 7.8 g
- Lipides
- 5.3 g
- Graisses saturées
- 2.4 g
- Fibre
- 0.4 g
- Sodium
- 224.8 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Mini tarty z porem
1 godz.
Kule serowe
1 godz.
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 godz. 15 min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1h 50min
Babeczki z serem brie, dżemem malinowym i sosem chili
2 godz. 25 min
Roladki z ogórka
30 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55min
Chlebek do odrywania z serem
1h 50min