Versions compatibles
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
- 500 g warzyw, mieszanych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 110 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 3 żółtka (patrz wskazówka)
- 250 g mleka
- 20 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1171 kJ / 280 kcal
- Protides
- 16 g
- Glucides
- 12 g
- Lipides
- 19 g
- Fibre
- 3 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Zapiekanka z kalafiora
55min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 Std.
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 Std.
Bazyliowe knedle z ratatouille
40 Min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 Std.
Kalafior z purée z groszku
40 Min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 Std.
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1 Std. 30 Min
Ziemniaki z warzywami i sosem serowym
40 Min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 Min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 Std. 20 Min
Kotleciki z marchewki
1 Std. 20 Min