Versions compatibles
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter, plus extra for greasing
- 200 g fennel, trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet, leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives, cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1843.8 kJ / 439 kcal
- Protides
- 11.7 g
- Glucides
- 33.5 g
- Lipides
- 29 g
- Graisses saturées
- 12 g
- Fibre
- 1.8 g
- Sodium
- 487.3 mg
Recettes alternatives
Beetroot, pear and blue cheese salad
1 Std. 10 Min
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min
Fruity pear mince tarts
2 Std. 30 Min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20 Std. 15 Min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45 Min
Steamed quince pudding with spiced syrup
1 Std. 20 Min
Fresh tomato tart
40 Min
Champagne poached chicken terrine
1 Std. 30 Min
Silverbeet and mushroom calzone
2 Std.
Vegetarian quiche
1h 55min
Mushroom-stuffed mushrooms
50 Min
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50 Min