Versions compatibles
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Flatbreads
- 150 g plain flour
- 80 g wholemeal plain flour
- 150 g water
- 15 g extra virgin olive oil
- 180 g red onion
- 5 garlic cloves
- 200 g lamb mince, lean (see Tips)
- 3 tsp ground cumin
- ½ tsp dried chilli flakes
- 200 g beetroot, peeled and thinly sliced
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
Tahini yoghurt
- 140 g natural yoghurt, high protein (see Tips)
- 35 g tahini
- 2 garlic cloves
- 20 g lemon juice
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- ground black pepper, to season
- Infos nut.
- par 4 portions
- Calories
- 7630 kJ / 1830 kcal
- Protides
- 90 g
- Glucides
- 206 g
- Lipides
- 63 g
- Graisses saturées
- 14 g
- Fibre
- 41 g
- Sodium
- 425 mg
Recettes alternatives
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Pulled chicken tortillas (Diabetes)
40min
Sticky pork belly with jasmine rice
1h
Easy lamb hotpot
2h
Teriyaki salmon with edamame and cucumber (Diabetes)
50min
Chicken gyros with tzatziki
30min
Low waste chicken lasagne
1hod. 30min
Korean Bo ssam
29 Std. 20 Min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Meatballs with chilli cheese potatoes
1h
Korean beef lettuce cups with pickles (Diabetes, TM6)
55min
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40min