Versions compatibles
Massaman Curry with Jasmine Rice
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 10 cloves
- 2 tsp dried fennel seeds
- 4 banana shallots, halved
- 4 garlic cloves
- 2 stalks fresh lemon grass, white part only, cut in pieces (1 cm)
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g vegetable oil
- 2 fresh green chillies, halved, deseeded if desired
- 30 g fresh coriander, stalks, cut in pieces plus leaves, for garnishing
-
3
fresh makrut lime leaves
ou makrut lime leaves - 250 g jasmine rice
- 1200 g water, plus 400 g boiling
- 400 g coconut milk
- 400 g sweet potatoes, peeled, diced (4 cm)
- 150 g red pepper (approx. 1 large pepper), cut in pieces (3 cm)
- 1 Tbsp tamarind paste
- 2 bay leaves
- ½ tsp ground cinnamon
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
ou 1 heaped tsp vegetable stock cube (for 0.5 l) (see tip) - 1 tsp fine sea salt
- 150 g green beans, trimmed, halved
- 250 g cauliflower florets
- 1 lime, cut in wedges, for serving
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2886.9 kJ / 690 kcal
- Protides
- 14.8 g
- Glucides
- 109.3 g
- Lipides
- 19.6 g
- Graisses saturées
- 14.7 g
- Fibre
- 14 g
- Sodium
- 709.3 mg
Recettes alternatives
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2u. 5min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
BBQ Jackfruit Burritos
45min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45min
Mexican Black Bean Tacos with Sweetcorn Salsa and Avocado
30min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Pasta alla Nerano
40min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45min