Versions compatibles
Jalapeño and corn croquettes with chipotle mayonnaise
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Chipotle mayonnaise
- 250 g grapeseed oil
- 1 garlic clove
- 2 tsp chipotle chillies in adobo sauce
- 2 egg yolks
- 1 tsp Dijon mustard
- 20 g lime juice, (approx. ½ lime)
- 1 pinch sea salt, to taste
Croquettes
- 500 g water
- 5 eggs
- 2 sweet corn cobs (approx. 180 g), husks removed
- 100 g manchego cheese or vintage cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g butter
- 30 g oil, plus extra for frying (approx. 250-300 g)
- 30 g brown onion, cut into pieces
- 1 jalapeño chilli, deseeded if preferred and cut into halves, or 2-3 tbsp pickled jalapeño chillies, drained
- 90 g plain flour
- 400 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 300 g breadcrumbs
- Infos nut.
- par 1 piece
- Calories
- 1141 kJ / 272 kcal
- Protides
- 4.7 g
- Glucides
- 10.8 g
- Lipides
- 23.5 g
- Graisses saturées
- 4.6 g
- Fibre
- 1 g
- Sodium
- 159.6 mg
Recettes alternatives
Baguette
3h 45min
Hollandaise sauce
15min
Fresh pasta dough
1h
Soubise sauce
30min
Wagyu beef manti with peas, pickled onions and garlic yoghurt
2 Std.
Peppercorn sauce
20min
Gin and lime pie
3h 10min
Southern-style chilli with cornbread
2 Std. 55 Min
Coconut-lime rice pudding with caramelised pineapple
45 Min
Cornbread with jalapeño honey butter
55 Min
Chilorio shredded pork with lime-pickled onions
2hod. 15min
Mac and smoky cheese
1h 20min