Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 - 3 łyżeczki cukru
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
- 500 g kalarepy, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
- 140 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 80 g mleka
- 1 łyżeczka soli
-
1 - 2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
ou 1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1434.5 kJ / 342.9 kcal
- Protides
- 6.2 g
- Glucides
- 33.6 g
- Lipides
- 22 g
- Graisses saturées
- 13.6 g
- Fibre
- 7.3 g
- Sodium
- 639.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1hod. 5min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1óra
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45p
Ogórki po azjatycku (TM6)
1óra 30p
Kremowa zupa ziemniaczana
45p
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20min
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35p
Zupa grochowa z kiełbaskami
1hod. 45min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6)
50p
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1 Std. 10 Min
Gratin z ziemniaków i selera
1 Std. 10 Min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20min