Prawn tempura with mango salad & spicy chilli dressing

Prawn tempura with mango salad & spicy chilli dressing

5.0 3 évaluations
Prép. 30min
Total 35min
4 portions

Ingrédients

Spicy chilli dressing
  • Kewpie mayonnaise (see Tips)
    150 g
  • sesame oil
    ½ tsp
  • shichimi togarashi powder (see Tips)
    1 tsp
  • rice wine vinegar
    20 g
  • mirin
    2 tsp
  • sea salt
    2 pinches
Mango salad
  • baby cos lettuce cut into wedges
    2
  • ripe mangoes peeled and thinly sliced
    1 - 2
  • red onion thinely sliced
    ½
  • cucumber deseeded and sliced
    ½
Tempura batter
  • vegetable oil (approx. 2L), to deep fry
  • sea salt to season
  • large raw prawns peeled, deveined, with tail intact (see Tips)
    20
  • cornflour plus extra to dust
    30 g
  • egg
    1
  • ice cold water
    200 g
  • sparkling mineral water ice cold
    100 g
  • plain flour
    150 g
  • sesame seeds toasted
    1 tbsp

Niveau

moyen


Infos nut. par 1 portion

Protides 13 g
Calories 2419 kJ / 578.2 kcal
Lipides 32.5 g
Fibre 4.6 g
Glucides 58.5 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...