Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 200 g rice vermicelli noodles
- 10 dried shiitake mushrooms
- 60 g peanut oil
- 4 garlic cloves
- 6 spring onions/shallots, white part only (green fronds reserved)
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies, plus extra for garnishing
- 12 sprigs fresh coriander, roots and stems (leaves reserved)
- 200 g medium raw prawns, peeled
- 200 g calamari tubes (approx. 2-3 tubes), cut into 1.5 x 5 cm strips
- 230 g canned bamboo shoots, drained
- 1 carrot, cut into julienne slices
- 120 g lime juice (approx. 6 limes)
- 100 g fish sauce
- 1 tbsp palm sugar (approx. 2 cm cube), grated
- 60 g sweet chilli sauce
- 2 tomatoes, deseeded and cut into strips (1 cm) (optionnel)
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1192 kJ / 284 kcal
- Protides
- 20 g
- Glucides
- 20 g
- Lipides
- 11.6 g
- Graisses saturées
- 2.1 g
- Fibre
- 7 g
- Sodium
- 1699.5 mg
Recettes alternatives
Sweet tamarind fish with mixed vegetables
40min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2sa
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1sa 15 dk
Chinese-style stir-fried vegetables
25 dk
Thai-style prawn broth with spicy apples
1sa 15 dk
Com ga rau thom (chicken with rice and mint)
1sa
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
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Baked masala fish
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Asian-style mussels
30 dk
Chilli crab pasta
35 dk
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1sa 15 dk