Lemon meringue ice-cream cake
TM6

Lemon meringue ice-cream cake

4.9 ( 14 évaluations )

Ingrédients

Lemon curd

  • 200 g caster sugar
  • 240 g freshly squeezed lemon juice
  • 160 g unsalted butter cut into pieces
  • 4 eggs

Ice-cream

  • 120 g caster sugar
  • 3 egg yolks
  • 750 g pouring (whipping) cream
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 1 pinch sea salt

Sponge base

  • unsalted butter to grease
  • 70 g caster sugar
  • 2 eggs
  • 1 natural vanilla extract
  • 70 g self-raising flour

Swiss meringue topping

  • 300 g caster sugar
  • 6 egg whites
  • ¾ tsp cream of tartar
  • 1 pinch sea salt
  • 1 tsp natural vanilla extract

Infos nut.
par 1 slice
Calories
614.5 kcal / 2571.2 kJ
Protides
7.1 g
Lipides
37.2 g
Glucides
65.6 g
Fibre
0.2 g
Graisses saturées
22.3 g
Sodium
172.5 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives