Baked Alaska with Ice Cream and Chocolate Cake

5.0 1 évaluation
Prép. 2h 30min
Total 12h 25min
12 portions

Ingrédients

Chocolate Cake
  • all-purpose flour
    4 oz
  • baking powder
    ½ tsp
  • cocoa powder
    2 oz
  • light brown sugar
    8 oz
  • salt
    1 pinch
  • large egg
    1
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • heavy whipping cream
    3 ½ oz
  • sunflower oil plus extra to grease
    1 ½ oz
  • hot water
    4 oz
  • ice cream of choice (approx. 3 pints), softened
    48 oz
Meringue and Assembly
  • sugar
    9 ½ oz
  • egg whites, from large eggs (approx. 7 egg whites), room temperature
    9 oz
  • cream of tartar
    ⅛ tsp

Niveau

difficile


Infos nut. par 1 portion

Sodium 171 mg
Protides 9.1 g
Calories 2167.8 kJ / 518.1 kcal
Lipides 20.4 g
Fibre 2.8 g
Graisses saturées 10.6 g
Glucides 78.2 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...