Blueberry Cake with Cream Cheese Frosting and Lemon Curd

Pas d’évaluation
Prép. 1h
Total 6h
10 slices

Ingrédients

  • butter for greasing
  • plain flour for dusting
  • fresh blueberries
    120 g
  • eggs
    2
  • fresh milk
    40 g
  • sugar
    90 g
  • freshly squeezed lemon juice
    1 tbsp
  • butter cut in pieces
    110 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • finely grated lemon zest
    1 - 2 tsp
  • plain flour
    120 g
  • baking powder
    1 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • water
    1200 g
Lemon curd
  • sugar
    120 g
  • freshly squeezed lemon juice
    80 g
  • butter cut in pieces
    60 g
  • eggs
    2
Cream cheese frosting
  • cream cheese softened
    150 g
  • butter softened
    100 g
  • freshly squeezed lemon juice
    1 tbsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • salt
    1 pinch
Assembly
  • fresh blueberries to garnish
  • finely grated lemon zest to garnish
    2 tsp

Niveau

moyen


Infos nut. par 1 slice

Sodium 266.2 mg
Protides 5.6 g
Calories 1750.5 kJ / 418.4 kcal
Lipides 29.6 g
Fibre 0.7 g
Graisses saturées 17.6 g
Glucides 34 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...