Appareils et accessoires
Pear Frangipane
Prép. 25min
Total 1h 30min
8 slices
Ingrédients
Pastry
-
unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes120 g
-
plain flour plus extra for dusting180 g
-
icing sugar40 g
-
fine sea salt1 pinch
-
egg yolk from medium egg1
-
water3 tsp
Pears
-
water500 g
-
pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)3
Frangipane Filling
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar120 g
-
unsalted butter soft120 g
-
medium eggs2
-
ground almonds120 g
-
plain flour15 g
-
apricot jam melted, for glazing1 Tbsp
Niveau
moyen
Infos nut. par 1 slice
Protides
8.4 g
Calories
2249 kJ /
538 kcal
Lipides
35.6 g
Glucides
46 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
Sweet
80 Recettes
Royaume-Uni et Irlande
Royaume-Uni et Irlande
Vous pourriez aussi aimer...
Apricot, Almond and Pistachio Biscotti
1h
Pear Frangipane
1h 30min
Bakewell Tart
1h 50min
Fresh Fruit Tarts
7h 5min
Frangipane Cake
1h 45min
Crème Pâtissière
15min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18h
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
2h 45min
Raspberry Dacquoise
2h
Crème Pâtissière
15min
Chocolate Chestnut Torte -Torta di cioccolato e castagne
3h 50min
Persian Love Cake
1h 15min