Mussels in turmeric and ginger broth
TM6 TM5 TM31

Mussels in turmeric and ginger broth

4.7 (25 évaluations )

Ingrédients

  • 3 spring onions/shallots, cut into halves
  • 2 garlic cloves
  • 2 fresh Kaffir lime leaves
  • 1 stalk lemongrass, cut into thirds
  • 20 g sesame oil
  • 5 cm piece fresh ginger, peeled
  • 1 cube palm sugar (1-2 cm)
  • 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved for garnishing
  • 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred, plus extra, thinly sliced for garnishing (optionnel)
  • ¾ tsp ground turmeric
  • 400 g coconut milk
  • 500 g water
  • 1 - 2 tsp Chicken stock paste, to taste (see Tips)
  • 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
  • 1 tsp fish sauce
  • 20 g lime juice (approx. 1 lime)

Infos nut.
par 1 portion
Calories
1313.2 kJ / 312.7 kcal
Protides
11 g
Glucides
11.5 g
Lipides
24.3 g
Graisses saturées
13.5 g
Fibre
5.6 g
Sodium
331 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives