Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
-
50
g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
ou 50 g sera pecorino, pokrojonego na kawałki - 40 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g masła
- 10 g oliwy z oliwek
- 300 g ryżu do risotto, np. arborio
- 40 g białego wina, wytrawnego
- 20 - 30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 720 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego, pokruszona - ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty szafranu, mielonego
- 15 g skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1201.8 kJ / 287 kcal
- Protides
- 7.2 g
- Glucides
- 40.7 g
- Lipides
- 10.5 g
- Fibre
- 1.3 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z parmezanem
30 min
Risotto z parmezanem
40 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto po mediolańsku
30 min
Risotto z jarmużem
50 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min