Versions compatibles
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Lobster
- ice cubes
- 1000 g water
- 1 fresh lobster tail, uncooked (see Tips)
- cold water
Marinade
- 50 g eschalots, cut into halves
- 10 g fresh tarragon, leaves only
- 10 g fresh chives, cut into pieces
- 30 g rice wine vinegar
- 70 g extra virgin olive oil
- 2 tsp walnut oil
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Bread salad
- 20 g red capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g green capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g yellow capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g pickled capers, rinsed
- 2 anchovy fillets
- 1 egg yolk
- 20 g extra virgin olive oil
- ground black pepper, to taste
- 1 slice sourdough bread, crusts removed, cut into small pieces (1 cm - see Tips)
- sea salt, to taste
Avocado soup
- 1 - 2 ripe avocados (approx. 250 g)
- 500 g milk, cold
- sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches cayenne pepper, to taste
Serving
- salmon caviar, to serve (optional)
- eschalot, finely diced, to garnish
- extra virgin olive oil, to drizzle
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2275.2 kJ / 541.7 kcal
- Protides
- 19.6 g
- Glucides
- 13.9 g
- Lipides
- 44.8 g
- Graisses saturées
- 9.2 g
- Fibre
- 6.3 g
- Sodium
- 1304.7 mg
Recettes alternatives
Apricot liqueur
1 Std.
Wasabi mayonnaise
10min
Gwinganna Barramundi escabeche
45 Min
Gin-cured ocean trout salad
30 Std. 20 Min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Duck confit with lentil & orange salad
15h 40min
Festive lobster pâté
4h 45min
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
30 min
Agedashi tofu
30 min
Steamed prawns or scallops
20 min
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24h 30min