Versions compatibles
Shiitake Teriyaki Dippers; Sweet and Sour Tofu; Un-fried Rice
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Sweet and Sour Tofu
- 500 g firm tofu
- 15 g light soy sauce
- ½ tsp garlic powder
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 40 g cornflour
Teriyaki Sauce and Sweet and Sour Tofu
- 65 g light soy sauce
- 260 g water, hot
- 35 g light brown sugar
- 1 tsp ground ginger
- 2 tsp garlic powder
- 100 g red onions, quartered
- 100 g pineapple, cut in pieces (5 cm)
- 100 g red pepper, cut in pieces (5 cm)
- 2 Tbsp cornflour, mixed with 2 Tbsp water
- 115 g caster sugar
- 55 g tomato ketchup
- 55 g rice vinegar
- 55 g water
Shiitake Dippers
- 220 g dairy-free milk of choice
- 115 g plain flour
- 2 tsp onion powder
- 2 tsp garlic powder
- 450 g fresh shiitake mushrooms, halved if large
Special Unfried Rice and Shiitake Dippers
- 1100 g water
- 1 ½ tsp salt, plus 1 pinch
- 40 g vegetable oil, plus extra for frying
- 300 g white long grain rice
- 150 g panko breadcrumbs
- 150 g onions, quartered
- 150 g carrots, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- 1 stalk fresh lemon grass, white part only, cut in pieces (1 cm)
- 30 g light soy sauce
- 1 tsp sugar
- 1 tsp rice vinegar
Serving
- sesame seeds, for garnishing
- spring onions, thinly sliced, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 4807 kJ / 1149 kcal
- Protides
- 42 g
- Glucides
- 197 g
- Lipides
- 25 g
- Graisses saturées
- 2.6 g
- Fibre
- 14 g
- Sodium
- 2311 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Korean Ramen with Tofu
50min
Mushroom Bolognese with Courgette Noodles
50min
Broccoli, Chilli and Pine Nut Spaghetti
40min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15 min.
Shakshuka
50min
Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM6)
40min
Mushroom Wellington
2u. 20min
Sweet Pepper Nachos with Guacamole; BBQ Jackfruit Burritos
1h
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min