Versions compatibles
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 500 g water
- 1 ½ tl zout, volgens smaak
- 600 g aardappelen, in stukken (2-3 cm)
- boter, om in te vetten
- 4 verse zalmfilets, ontveld (elk 120-200 g, circa 2 cm dik)
- 1 citroen, liefst biologisch, geraspte schil en sap
- 1 snuifje vers gemalen peper, volgens smaak
- 100 g sjalotten, gehalveerd
- 10 g boter
- 300 g verse champignons, in plakjes
- 50 g droge witte wijn
- 50 g room
-
200
g smeerkaas (bijv. La vache qui rit®)
ou 200 g roomkaas - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- 1 tl citroenzeste
- zout, volgens smaak
- vers gemalen peper, volgens smaak
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2763 kJ / 660 kcal
- Protides
- 45 g
- Glucides
- 27 g
- Lipides
- 48 g
- Fibre
- 4 g
Recettes alternatives
Forel met hollandaisesaus
50 Min
Cottage pie
1 Std. 10 Min
Bloemkool met kaas
55 Min
Vis en aardappelen met tomatensaus
50 Min
Fruitnectar
10 Min
Garnalen en mangosalade (glutenvrij)
Keine Bewertungen
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2小时
Frittata met gestoomde aardappelen
1 Std. 15 Min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1 Std.
Indische vis met yoghurtsaus, aardappelen en groenten
1 Std.
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45 Min
Rundsstoofvlees met aardappelen
1 Std. 10 Min