Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 200 g wody
- 200 g jogurtu naturalnego
- 500 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 łyżeczki ekstraktu słodowego w proszku (patrz wskazówka)
- 5 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 2 łyżeczki soli
- olej, do natłuszczenia
- kakao naturalne, niesłodzone, do dekoracji (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 kromkę
- Calories
- 408.6 kJ / 97.7 kcal
- Protides
- 3.5 g
- Glucides
- 18.8 g
- Lipides
- 0.8 g
- Graisses saturées
- 0.3 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodium
- 238.6 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Chleb litewski na miodzie
30 godz.
Ciabatty na zakwasie
17 Std.
Chleb na maślance i zakwasie
18 Std.
Chleb jogurtowy
3 Std.
Szwajcarski chleb rustykalny
25 Std. 20 Min
Chleb pszenny na zakwasie
15h
Chleb wenecki na zakwasie
17h 10min
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28h 10 min
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26 Std.
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 Std. 30 Min
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 Std. 20 Min
Chleb tygrysi
4h