Versions compatibles
Shredded chicken and sweet potato salad with cranberry dressing
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Chicken salad
- 500 g water
- 160 g sweet potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g leek, white part only, cut into thin slices (2 cm)
- 2 pinches dried oregano, to season
- 2 pinches ground cayenne pepper, to season
- 2 pinches ground coriander, to season
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into thirds
- extra virgin olive oil, to drizzle
- 70 g mixed baby salad leaves (e.g. watercress, spinach, silverbeet)
- 3 radishes, cut into thin slices (optional)
- 50 g feta cheese, crumbled, for garnishing
Cranberry dressing
- 50 g dried cranberries
- 1 - 2 tbsp red wine vinegar, to taste
- 70 g extra virgin olive oil
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ garlic clove
- 2 - 3 tbsp water
- 1 tsp sugar
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3063.4 kJ / 732.2 kcal
- Protides
- 39.7 g
- Glucides
- 43.6 g
- Lipides
- 44.6 g
- Graisses saturées
- 10.1 g
- Fibre
- 5.3 g
- Sodium
- 401.4 mg
Recettes alternatives
Chicken velouté meal (TM6)
45 Min
Poached eggs
25 Min
Vegetable stock paste
30 Min
Mashed potatoes
40 Min
Boiled eggs
20 Min
Chicken rolls with apples, sweet potatoes and curry sauce
1ωρ. 25 λεπτ.
Caprese hasselback chicken
40 Min
All-in-one chicken dinner
50min
Creamy honey mustard chicken
1 Std.
Steamed greens with lemon feta
20 Min
Boiled rice
25 Min
Poached chicken with liquid stock
25 Min