Blueberry Cake with Cream Cheese Frosting and Lemon Curd

3.7 3 évaluations
Prép. 1h
Total 2h 15min
10 slices

Ingrédients

Cake
  • fresh blueberries
    120 g
  • medium eggs
    2
  • whole milk
    40 g
  • caster sugar
    90 g
  • lemon juice
    1 Tbsp
  • unsalted butter diced, plus extra, for greasing
    110 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • grated lemon zest
    1 - 2 tsp
  • plain flour plus extra, for dusting
    120 g
  • baking powder
    1 tsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • water
    1200 g
Lemon Curd
  • caster sugar
    120 g
  • lemon juice
    80 g
  • unsalted butter diced
    60 g
  • medium eggs
    2
Cream Cheese Frosting
  • unsalted butter diced
    100 g
  • cream cheese
    150 g
  • lemon juice
    1 Tbsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • fine sea salt
    1 pinch
Assembly
  • fresh blueberries for garnishing
    30 g
    dried blueberries
  • lemon zest for garnishing
    2 tsp

Niveau

facile


Infos nut. par 1 slice

Sodium 265.7 mg
Protides 5.6 g
Calories 1748.7 kJ / 418 kcal
Lipides 29.6 g
Fibre 0.7 g
Graisses saturées 17.6 g
Glucides 34 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...