Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Terrine
- 500 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 230 g skinless chicken breast fillet, cut into pieces (3 cm)
- 150 g white sparkling wine
- 350 g liquid chicken stock
- 3 sprig fresh thyme
- 1500 g water
- 150 g fresh baby spinach leaves
- 1 garlic clove
- 100 g eschalots
- 2 sprigs fresh tarragon, leaves only (optional)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 50 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 70 g pine nuts
- 100 g pouring (whipping) cream
- salt, to taste
- ground pepper, to taste
- 10 slices prosciutto
Spiced pears
- 800 g pears, peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
- 100 g raw sugar
- 200 g apple cider vinegar
- 1 star anise
- 1 dried bay leaf
- 1 cinnamon quill
- 2 whole cloves
- 5 black peppercorns
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 2039.4 kJ / 485.5 kcal
- Protides
- 28.5 g
- Glucides
- 27.3 g
- Lipides
- 26.8 g
- Graisses saturées
- 9.3 g
- Fibre
- 6.7 g
- Sodium
- 807.6 mg
Recettes alternatives
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1h 10 min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 min
Tomatoes with wasabi dressing
10 min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 min
Raspberry soufflés
1h 35 min
Smoked trout pâté
3 Std. 15 Min
Mussel fritters with chilli mayonnaise
1 Std. 15 Min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1h
Brandy butter
10 min
Scallops with pea purée
25 λεπτ.
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 min