Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)

Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)

3.7 6 évaluations
Prép. 10min
Total 2h 25min
4 portions

Ingrédients

Rice rolls
  • oil for greasing
  • hot water
    500 g
  • white rice flour
    500 g
  • plain flour
    80 g
  • water
    1250 g
  • salt
    1 tsp
Coconut gravy
  • water
    700 g
  • whole mackerel (ikan kembong), gutted and descaled
    1000 g
  • shallots
    50 g
  • garlic cloves
    4
  • fresh ginger
    10 g
  • shrimp paste (belacan)
    10 g
  • dried tamarind pieces (asam keping)
    3
  • coconut milk
    300 g
  • sugar (optionnel) adjust to taste
    2 tsp
  • salt adjust to taste
    3 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • long beans thinly sliced
    40 g
  • fresh mung bean sprouts
    50 g
  • torch lily (bunga kantan) , bud only, shredded
    1

Niveau

facile


Infos nut. par 1 portion

Sodium 2768 mg
Protides 63 g
Calories 4080 kJ / 975 kcal
Lipides 23 g
Fibre 4 g
Graisses saturées 15 g
Glucides 125 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...