Versions compatibles
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Gehaktballen en saus
- extra vergine olijfolie, om in te vetten
- 100 g ui, in vier gesneden
- 3 teentjes knoflook
- 500 g rundergehakt, in stukken
- 500 g varkensgehakt, in stukken
- 60 g lichte room (ong. 18% vet)
- 2 snuifje zeezout
- 2 snuifje gemalen zwarte peper
- 800 g tomatenblokjes uit blik
- 70 g tomatenpuree
- 40 g olijfolie
Parmezaanse polenta
- 100 g Parmezaanse kaas, in stukken (2 cm)
- 3 teentjes knoflook
- 20 g olijfolie
- 1000 g volle melk
- 100 g polenta
- 100 g gezouten boter, in blokjes (2 cm)
- 2 snuifjes zeezout
- olijfolie, en wat extra om te garneren
- verse peterseliebladeren, om te garneren
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 3732 kJ / 32 kcal
- Protides
- 46 g
- Glucides
- 32 g
- Lipides
- 65 g
- Fibre
- 4 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Gevulde paprika's met rijst en tomatensaus
1 Std.
Bloemkool met kaas
55 Min
Kipballetjes in tomatensaus met spaghetti
1 Std.
Gehaktbrood
1 Std. 20 Min
Pizza met aardappelen, eekhoorntjesbrood en verse worst
3 godz. 50 min
Knapperige zaadstokjes met spek en kaas
35 Min
Gehaktballen in tomatensaus
3 godz. 40 min
Driekoningentaart met peren en rozijnen
1 Std. 50 Min
Pompoensoep, vis met rijst en groenten, appel-peercrumble
1 Std.
Vinaigrette van paprika's
Pas d’évaluation
Pizza met rode pepersaus, spinazie en ei
1 Std. 45 Min
Vleesballetjes met tomatensaus
45 Min