Versions compatibles
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
ABC Soup
- 1000 g boiling water
- 250 - 350 g pork ribs
- 1000 g cold water
- 150 g potato, peeled and cut into pieces (5 cm)
- 100 g carrot, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 1 tomato, cut into quarters and deseeded
- 100 g brown onion, cut into eighths
- 1 sweet corn cob, cut into pieces (2-3 cm)
- 20 g small dried anchovies (optional - see Tips)
- 60 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 1 tsp salt, to taste
Steamed fish and garnishes
- 500 g whole fish, gutted and cleaned (see Tips)
- 3 cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices, plus an extra 1-2 cm piece peeled and cut into julienne, for garnishing
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 2 tsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 2 tbsp soy sauce
- ½ - 1 tsp sesame oil
- red chilli oil, to taste (optional), for serving
- 3 - 4 tbsp fermented black beans (optional - see Tips), for serving
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 713.2 kJ / 169.6 kcal
- Protides
- 47.9 g
- Glucides
- 18.2 g
- Lipides
- 25.7 g
- Graisses saturées
- 9.3 g
- Fibre
- 6 g
- Sodium
- 1702 mg
Recettes alternatives
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Chicken porridge with century egg
30 Min
Chicken Porridge With Century Egg
30 Min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Teochew Seafood Porridge
45min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 dk
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3h 15min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 Min
Homemade Fish Ball Soup
2 Std.
Teochew rice porridge with sweet potato
30 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min