Piernik (Polish honey cake)
TM6 TM5 TM31

Piernik (Polish honey cake)

4.7 (30 évaluations )

Ingrédients

Christmas spice mix

  • 3 cinnamon quills
  • 3 star anise
  • 1 tsp ground allspice
  • 1 tsp whole black peppercorns
  • 1 tsp whole cloves
  • ¾ tsp coriander seeds
  • ¼ tsp caraway seeds
  • 3 tsp ground nutmeg
  • 3 tsp ground ginger
  • 2 ½ tsp ground cardamom

Piernik

  • 250 g dried pitted prunes, cut into pieces (see Tips)
  • 50 g walnuts, cut into pieces
  • 300 g plain flour, plus 1 extra tablespoon
  • 140 g unsalted butter, plus extra for greasing
  • 150 g honey
  • 150 g brown sugar
  • 2 eggs
  • 120 g Greek-style natural yoghurt
  • 80 g jam of choice
  • 2 tbsp grapeseed oil
  • 1 ½ tsp bicarbonate of soda
  • 2 tsp cocoa powder

Ganache

  • 100 g dark chocolate, broken into pieces
  • 80 g pouring (whipping) cream

Infos nut.
par 1 portion
Calories
2009.3 kJ / 478.4 kcal
Protides
6.8 g
Glucides
58.9 g
Lipides
24 g
Graisses saturées
11.6 g
Fibre
3.8 g
Sodium
193.6 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives