![Lamb rack with port sauce and parsnip purée Lamb rack with port sauce and parsnip purée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2F372CE8-0D18-4EB5-A7C6-125894975A61/Derivates/10712928fcb1ede6c11b08dfca229d2344eea511.jpg)
Versions compatibles
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
White balsamic reduction (see Tips)
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 500 g white balsamic vinegar
- 50 g dry sherry
- 80 g raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 8 white peppercorns
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into halves
Lamb rack
- 600 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g parsnips, peeled and cut into pieces
- 1 lamb rack, well trimmed and cut into two small racks
- 2 pinches sea salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 4 sprigs fresh rosemary
- 3 garlic cloves
- 100 g snow peas, ends trimmed
- 20 g olive oil
- 60 g Port
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3467 kJ / 825 kcal
- Protides
- 61.7 g
- Glucides
- 31.4 g
- Lipides
- 45.5 g
- Fibre
- 9.7 g
Recettes alternatives
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7h 25min
Pork in green pepper and cognac sauce
50 min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 godz.
Smoked prawn kebabs with avocado whip
25 min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 min.
Creamy scallop soup with chorizo
30 min
Cranberry bacon stuffing
10 min.
Mushroom sauce
20min
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1h 30min
Traditional cocktail sauce
5min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min
Prawn and saffron risotto
30 min