Versions compatibles
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 15 g fresh ginger, peeled, cut in thin slices (2-3 mm)
- 2 garlic cloves
- ½ - 1 fresh red chilli, deseeded (optionnel)
-
700
g duck breast fillets, skin on
ou 700 g chicken breast fillets, skin on - 2 - 3 tbsp Chinese five-spice powder, shop-bought or homemade (see tip), to taste
- 2 pinches salt
- 1200 g water
-
2
tsp vegetable stock paste, homemade,
ou 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 80 g soy sauce
- 200 g white long-grain rice
-
200
g pak choi, cut in pieces,
ou 200 g Chinese cabbage, cut in pieces - 100 g broccoli florets, cut in pieces (2 cm)
- 250 g fresh mushrooms
- 2 tsp toasted sesame oil (10 g)
- 3 - 4 tbsp honey (approx. 80 g)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2512 kJ / 600 kcal
- Protides
- 42 g
- Glucides
- 60 g
- Lipides
- 20 g
- Fibre
- 6.5 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Fish and potatoes with tomato sauce
50min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45min
Prawn and Asparagus Basil Ravioli
2 godz. 30 min
Chicken Salad with Mint Vinaigrette
1 godz.
Steamed Thai-style fish cakes
45min
Mackerel and Lemon Trofie
30min
Crab, Saffron and Parmesan Tartlets
1h 20min
Duck, apricot and pine nut pastilla
50min
Mussels in spicy tomato sauce
45min
Thai-style Prawn Broth, Spiced Apples
1 godz. 15 min
Beef Noodle Pho
45min
Fish Stew
45min