![Eggplant involtini with risotto Eggplant involtini with risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8FB67A03-8FA0-4FA2-BE5F-D5F614A9C58B/Derivates/2F0E6531-A1F0-4294-8E22-EE1630D41AB8.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Risotto
- 30 g eschalots
- 20 g extra virgin olive oil
- 250 g Arborio rice
- 500 g water
- 1 tsp salt
- 150 g mozzarella cheese, cut into pieces (1 cm)
Eggplant involtini
- 60 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 12 pieces eggplant, cut lengthways into thin slices (5 mm)
- 2 - 4 tbsp extra virgin olive oil, for drizzling
- ½ tsp salt, plus extra to season
- ½ tsp fresh ground black pepper, plus extra to season
- 2 garlic cloves
- 2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra to serve
- 400 g canned crushed tomatoes
- 80 g dry white wine
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2743.3 kJ / 653 kcal
- Protides
- 20.2 g
- Glucides
- 56.8 g
- Lipides
- 36.9 g
- Graisses saturées
- 12.3 g
- Fibre
- 6.8 g
- Sodium
- 1434.9 mg
Recettes alternatives
Mediterranean capsicums
2h
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40min
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
1 Std.
Roasted vegetables with horseradish cream
40min
Eggplant with burghul
55min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40 min
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min
Silverbeet and mushroom calzone
2h