Versions compatibles
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 40 g sjalotten, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 20 g verse gember, gepeld, in dunne schijfjes (2 mm)
-
60
g marmelade van sinaasappels uit Sevilla
ou 60 g sinaasappelmarmelade plus 1 el citroensap - 1 snuifje verse tijm (blaadjes)
- 20 g olijfolie
-
20
g balsamico azijn
ou 20 g sherryazijn - 50 g porto
- 550 g water
- 1 tl zout
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper, volgens smaak
- 2 eendenborsten, ontveld, zonder been (ong. 150-200 g elk) (zie tip)
- 350 g bloemige aardappelen, geschild, in kleine stukken (1 cm)
- ½ tl zoete paprikapoeder
- 30 g boter
- 120 g melk
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper, pas aan naar smaak
- 120 - 150 g verse sperziebonen, in stukken (2 cm) indien nodig
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 3136 kJ / 750 kcal
- Protides
- 43 g
- Glucides
- 60 g
- Lipides
- 33 g
- Fibre
- 4.4 g
Recettes alternatives
Tex-Mex tortilla's met varkensreepjes en zwarte bonen
1u. 20min
Eendenborst met passievrucht en bietenpuree
45 min
Sous-vide varkenskotelet en appelsalade
2sa 40 dk
Pommes Dauphine
1h 40min
Quenelles met waterkerssaus
2u. 45min
Havertaart
Pas d’évaluation
Geroerbakte noedels met groenten
30min
Gestoomd volkorenbrood
2u.
Appel strudel
1u. 45min
Lamsstoofpotje
1u. 45min
Kabeljauw met citrusboter
50min
Rundvlees Stroganoff
1u.