Versions compatibles
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Gehaktballen en saus
- extra vergine olijfolie, om in te vetten
- 100 g ui, in vier gesneden
- 3 teentjes knoflook
- 500 g rundergehakt, in stukken
- 500 g varkensgehakt, in stukken
- 60 g lichte room (ong. 18% vet)
- 2 snuifje zeezout
- 2 snuifje gemalen zwarte peper
- 800 g tomatenblokjes uit blik
- 70 g tomatenpuree
- 40 g olijfolie
Parmezaanse polenta
- 100 g Parmezaanse kaas, in stukken (2 cm)
- 3 teentjes knoflook
- 20 g olijfolie
- 1000 g volle melk
- 100 g polenta
- 100 g gezouten boter, in blokjes (2 cm)
- 2 snuifjes zeezout
- olijfolie, en wat extra om te garneren
- verse peterseliebladeren, om te garneren
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 3732 kJ / 32 kcal
- Protides
- 46 g
- Glucides
- 32 g
- Lipides
- 65 g
- Fibre
- 4 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Aardappelpuree
45min
Champignons of zwammen met look
20 min
Kipballetjes in tomatensaus met spaghetti
1h
Gehaktbrood
1h 20min
Gelakte kabeljauw in Koreaanse stijl met rijst en gestoomde broccoli
30min
Gehaktballen in tomatensaus
3h 40 min
Schotse eieren met salade van knolselder en wortelen
50min
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2h
Kip met kruidensalsa en een witte bonen sla met rucola pesto
55min
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35min
Steak tartaar
30min
Vleesballetjes met tomatensaus
45min