Versions compatibles
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Falafel
- 270 g dried lima beans
- 90 g dried chickpeas
- water, for soaking
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 fresh red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
Tahini sauce
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g tahini
- 130 g water
- 1 tbsp lemon juice
- ¼ tsp salt
- ¾ tsp ground cumin
R'gaif bread
- 180 g water
- 2 tsp dried instant yeast
- 260 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
- olive oil, for coating
Assembly
- sunflower oil, for frying (see Tips)
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 4166.6 kJ / 992 kcal
- Protides
- 32.3 g
- Glucides
- 81 g
- Lipides
- 54.7 g
- Fibre
- 23 g
Recettes alternatives
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1h 10min
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20 min
Chocolate cream cookies
1h 30min
Falafel
25 godz. 30 min
Tomato pasta sauce
40min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Breakfast sausages
1 godz. 5 min
Green onion flatbreads
55min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Falafel with beetroot hommus
20 min
Hommus
15min