Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 250 g cashews (raw or roasted)
- boiling water, for soaking
Cake
- olive oil spray, for greasing
- 2 oranges (approx. 350 g), organic
- 100 g sesame seeds, toasted
- 80 g Rapadura sugar (see Tips)
- 110 g macadamia oil
- 280 g banana (approx. 3 bananas), cut into pieces
- 100 g pitted Medjool dates
- 3 eggs
- 150 g self-raising flour
- 50 g plain flour
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ¼ tsp ground cardamom
- 2 tsp natural vanilla extract
Cashew cream icing
- 30 g lemon juice
- 80 g coconut cream
- 20 g tahini (optional - see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 - 3 tbsp honey, to taste, plus extra for drizzling (see Tips)
- nigella seeds, for sprinkling (optional)
- 1 banana, cut into slices, for decorating
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2014.1 kJ / 479.5 kcal
- Protides
- 10.5 g
- Glucides
- 45.3 g
- Lipides
- 27.9 g
- Fibre
- 6 g
Recettes alternatives
Café-style banana bread
1 Std. 45 Min
Banana, walnut and date loaf
55min
Lemon cake
2 Std.
Mango cheesecake
6h 35min
Blackberry jam tarts
3 Std. 45 Min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20 min
Steamed ginger pudding
3h 5min
Apple sponge pudding
1 Std. 20 Min
Carrot poppy seed muffins
1 Std. 15 Min
Baked honey cheesecake
4 godz. 20 min
Chocolate cake with lime cream
1h 5min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1 Std.