Versions compatibles
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Sriracha® and sesame mayonnaise
- 30 g sesame oil
- 175 g vegetable oil
- 1 egg yolk
- 1 tsp Dijon mustard
- 30 g Sriracha® sauce
- 20 g white vinegar
- 1 pinch sea salt
Prawn toasts
- 30 g panko breadcrumbs
- 20 g black sesame seeds
- 20 g white sesame seeds
- ⅛ tsp sea salt, to taste
- 1 garlic clove
- 1 ½ cm piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- 1 sprig fresh coriander, leaves only
- 250 g raw king prawns, peeled and deveined
- 1 egg white
- ½ tsp white sugar
- ½ tsp sesame oil
- ½ tsp soy sauce
- 5 slices white bread (thick slices)
- 1 egg
- oil, for deep frying (enough for 10-12 cm deep - see Tips)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1304.7 kJ / 310.7 kcal
- Protides
- 9.3 g
- Glucides
- 9.1 g
- Lipides
- 26.6 g
- Graisses saturées
- 3.3 g
- Fibre
- 1.2 g
- Sodium
- 314.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Korean fried chicken
4h
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Pork and prawn dumplings
55 min
Korean marinade
40 min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM5)
4h 20min
Char siew sauce
10min
Prawn wontons
2h
Ginger beer and sesame dipping sauce (for dumplings)
10min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1h 5min
Teriyaki salmon bao
1 Std. 50 Min
Teriyaki sauce
25 min