Versions compatibles
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Raspberry jelly
- 3 gelatine leaves
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 200 g frozen raspberries
- 200 g rosé wine
- 100 g caster sugar
- 16 fresh raspberries
Lemon cream
- 2 gelatine leaves
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 125 g caster sugar
- 400 g pouring (whipping) cream
- 2 lemons, zested and juiced
Blueberry sorbet
- 60 g raw sugar
- 300 g frozen blueberries
- 2 tsp lemon juice
- 20 g glucose syrup
Shortbread biscuits
- 115 g unsalted butter, softened, cut into pieces
- 60 g icing sugar
- 155 g plain flour
- 60 g cornflour
Meringue
- 90 g caster sugar
- 2 egg whites
- 1 pinch cream of tartar
- fresh raspberries, to serve
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3511.6 kJ / 836.1 kcal
- Protides
- 7.9 g
- Glucides
- 112.5 g
- Lipides
- 40.3 g
- Graisses saturées
- 26 g
- Fibre
- 5.2 g
- Sodium
- 53.9 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Chai latte parfait
29 Std. 5 Min
Prune and orange stuffing
10min
Figs with spiced custard and nougat cream
40 Min
Saffron and cardamom poached pears
40 Min
Lemon and white chocolate lava cakes
30 min
Sticky toffee puddings
1 Std.
Candy cane ice creams
49h 25min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 Std. 25 Min
Steamed orange puddings
1h 25 min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2h 10 min
Gingerbread ice cream
10h 20min
Rum and raisin ice cream
24h 10min